FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Johan Derksen maakt gehakt van Frank de Boer

Analist Johan Derksen geeft hard uitgehaald naar het functioneren van Frank de Boer als bondscoach van Oranje. In het programma ‘De Oranjezomer’ liep hij helemaal leeg.

“Ik vind deze bondscoach schokkend”, foeterde Derksen. “Hij staat zo oppervlakkig in het leven. Je moet hem geen morele overwegingen in de mond leggen, die heeft hij namelijk niet. Eén van de grote blunders is om die man (Promes, red.) binnen te halen. Een man die bij een steekpartij betrokken was. Die moet Nederland niet gaan vertegenwoordigen in een interland. Daar moet je genadeloos in zijn. Daarnaast heb je hem als voetballer niet eens nodig.”

“Hoe meneer De Boer omgaat met serieuze onderwerpen, dat wordt allemaal gebagatelliseerd. Dat doet hij ook met Qatar”, doelde Derksen op de al jarenlange omstreden keuze om het WK van volgend jaar door dat land te laten organiseren. “Zijn broer Ronald is zelfs in loondienst om dat te promoten. Ik vind dat zo armoedig. De Boer heeft het ooit goed gedaan bij Ajax, is vier keer landskampioen geworden en dan denk je dat mensen zich gaan ontwikkelen. Communiceren was nooit zijn sterkte punt.”

“Hij is ten onder gegaan in Italië, in Engeland en in de Verenigde Staten. Hij is helemaal niet gegroeid. Het is alleen maar gestuntel. Ik vind het geen boegbeeld van de KNVB. Ik vind het teleurstellend hoe hij zich gedraagt”, aldus Derksen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *