FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Frank de Boer gaat vreselijk de fout in met opstelling’

Analist Wim Kieft vindt dat Frank de Boer voor het verkeerde systeem kiest. Hij zou namelijk voor een 4-3-3 formatie kiezen en liever Malen in de spits zien dan Weghorst.

Het Nederlands elftal neemt het in de groepsfase op tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië; niet de meest aanvallend ingestelde tegenstanders… Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Dan heb je meer kans met 4-3-3 en dat is gemakkelijk in te vullen met Memphis Depay, Malen en Steven Berghuis in de voorhoede. Die laatste twee zijn in vorm en lijken toch buiten de boot te vallen. Tijdens hun invalbeurten lopen ze zichzelf enigszins voorbij, maar Malen en Berghuis zullen zich erop moeten instellen dat ze de boel moeten redden als het niet loopt met 5-3-2.” Hij voorspelt: “En dat gaat gebeuren.”

De voormalige spits vervolgt: “Op het middenveld kan je gerust met Frenkie de Jong en Ryan Gravenberch spelen en Wijnaldum als diepgaande speler. In de verdediging zou ik met Daley Blind als linksachter starten, centraal Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt en rechtsachter Denzel Dumfries of Jurriën Timber. Die laatste kan ook De Ligt vervangen als hij Oekraïne niet haalt. Stekelenburg staat dan op doel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.