FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Stefan de Vrij moet meer meedogenlozer worden met zijn mond’

Stefan de Vrij werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger en is Oranje een vaste waarde. Dit zegt genoeg uiteraard. Maar zijn voormalig trainer Cor Adriaanse ziet nog wel een verbeter puntje. Namelijk meer meedogenlozer worden met zijn mond.

In De Telegraaf zegt hij: “Het is een keurig nette, rustige jongen, maar hij moet meedogenlozer worden met z’n mond. Zich meer manifesteren als leider en de boel neerzetten.” Adriaanse haalt de EK-wedstrijd van Oranje aan, tegen Oekraïne (3-2 winst) stond de organisatie niet altijd goed: “Terecht als naar De Vrij wordt gewezen. Hij heeft het spel voor zich en moet de boel organiseren. Het elftal bij elkaar houden. Jurriën Timber loopt te gemakkelijk weg als een van de drie verdedigers. Marten de Roon is een balafpakker en hoeft zich niet met de aanval te bemoeien.”

Na de oefenpartij tegen Schotland (2-2) zei De Vrij: “Je kan niet met z’n allen weglopen.” Daarmee doelde hij op Ajacied Timber, die soms wel heel nadrukkelijk aan aanvallen dacht: “Dan moet Steef ingrijpen. Als Timber weg is en De Roon te ver weg staat, moet hij het alleen opknappen met Blind.”

Adriaanse sluit af: “Dan wordt Oranje kwetsbaar vanwege de grote ruimte en omdat De Vrij en Blind niet de snelsten zijn. Ga dan eens flink tekeer om iedereen bij de les te houden. Dat mag je van de beste verdediger met zoveel ervaring eisen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.