FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

De Telegraaf sluit juridische strijd tussen Ajax en Feyenoord niet uit

Ajax heeft zich bij aartsrivaal Feyenoord gemeld voor Steven Berghuis. De Telegraaf sluit niet uit dat dit gaat ontaarden in een juridische strijd. Het medium meldt op basis van ingewijden dat de aanvaller geen gelimiteerde afkoopsom in zijn contract heeft, maar dat er een overeenkomst is over een minimale opbrengst.

Berghuis tekende in 2019 een nieuw contract bij de Rotterdammers. Aangenomen werd dat daarin een transferclausule staat die is gedaald tot vier miljoen euro. Het zou dus echter om een ‘minimale opbrengst’ gaan. ‘Dat houdt in de praktijk in dat club en speler samen de markt verkennen om een veel grotere transfersom te realiseren. Het bedrag boven de minimale opbrengst wordt dan gedeeld. In de regel blijft het minimumbedrag dan geheim’, stelt De Telegraaf.

De krant denkt dat een transfer van Berghuis uiteindelijk wel doorgang zal vinden deze zomer. Of dat zonder een juridische strijd lukt, is de vraag. Feyenoord vindt zijn aanvoerder en Oranje-international vanzelfsprekend veel meer waard.

Naast Ajax toonden onder meer VfL Wolfsburg en PSV al interesse in Berghuis. Mark van Bommel wil de buitenspeler graag naar Duitsland halen, maar de clubleiding van Die W├Âlfe heeft meer tijd nodig om een beslissing te nemen. Daarnaast lijkt PSV geen optie meer voor de aanvaller, die Champions League wil spelen en het WK in zijn achterhoofd heeft.

Het Algemeen Dagblad schreef dinsdag op basis van ingewijden al dat Berghuis een overstap naar Ajax wel ziet zitten. De aanvaller is teruggekomen op zijn standpunt dat een binnenlandse transfer geen optie is. Premier League-promovendus Norwich City wees hij af.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.