FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Johan Derksen ziet in Van Bronckhorst nieuwe bondscoach

Johan Derksen vind dat Frank de Boer weg moet bij Oranje en ziet in Giovanni van Bronckhorst een prima vervanger. In het programma De Oranjezomer heeft Derksen een tip voor de KNVB.

“Ik vind Giovanni van Bronckhorst een waardige man die het Nederlands elftal kan vertegenwoordigen”, aldus de analyticus. “Hij heeft zo ongelofelijk veel geld verdiend als trainer in China, ik denk dat hij wel weer voor een normaal salaris zal willen werken.” Van Bronckhorst was trainer van het Chinese Guangzhou R&F.

Van Bronckhorst groeide bij Feyenoord uit tot een van de meest succesvolle coaches in de clubgeschiedenis. Hij hielp de Rotterdammers in 2017 aan de eerste landstitel sinds 1999 en pakte tevens tweemaal de KNVB beker. Ook leidde hij zijn ploeg twee keer naar de gewonnen Johan Cruijff Schaal. De 46-jarige oefenmeester diende in december 2020 zijn ontslag in bij Guangzhou om meer tijd te kunnen doorbrengen met zijn familie.

Ook de naam van Phillip Cocu viel aan tafel van het praatprogramma. “Cocu heeft het nergens waargemaakt als trainer”, aldus Derksen. Cocu werkte nog wel succesvol bij PSV, waar hij zijn ploeg aan diverse prijzen hielp, maar in het buitenland zakte hij door het ijs. De voormalig topmiddenvelder werd ontslagen bij het Turkse Fenerbahce en het Engelse Derby County.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.