FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis verlaat groepsapp Feyenoord’

Steven Berghuis lijkt op korte termijn Feyenoord te verruilen voor Ajax. Volgens sportmarketeer Chris Woerts betalen de Amsterdammers een bedrag van zes miljoen euro om de linkspoot los te weken bij Feyenoord. Dat is twee miljoen euro boven de gelimiteerde transfersom die in het contract van de aanvaller is opgenomen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt heeft Berghuis de groepsapp van de Rotterdammers inmiddels zelfs al verlaten.

Nu Berghuis met het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor het EK voetbal, kan zijn vizier op zijn toekomst. Berghuis beschikt over een contract dat tot de zomer van 2022 loopt, inclusief een vertreksom van vier miljoen euro. Aanvankelijk werd gedacht dat alleen buitenlandse clubs van die regel gebruik konden maken, maar het bleek ook te gelden voor binnenlandse transfers.

“Ik heb het vanmiddag gehoord”, aldus Woerts bij De Oranjezomer. “De deal met Ajax en Berghuis is rond. Berghuis ziet af van zijn deel van de transferopbrengst. Daarmee zijn alle plooien gladgestreken. Hij gaat deze week tekenen en dan wordt het bekendgemaakt.” Feyenoord wilde acht miljoen euro ontvangen, maar de aanvaller ziet zelf af van zijn deel. Daardoor komt de som uiteindelijk op vier miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *