FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

OFFICIEEL: Steven Berghuis tekent voor vier jaar bij Ajax

Steven Berghuis verruilt Feyenoord voor Ajax. De aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen bij de Amsterdammers. Ze ontvangen met bonussen zón 5,5 miljoen euro voor hem. Dit weet de Telegraaf te melden.

De krant bericht: “De meest omstreden Eredivisie-transfer van deze eeuw is een feit. Steven Berghuis (29) verruilt Feyenoord voor Ajax. Hoewel de Amsterdammers ervan zijn overtuigd dat de aanvaller een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen euro in zijn contract heeft, betalen zij de Rotterdammers maximaal 5,5 miljoen euro.” Het mondelinge akkoord betekent dat een arbitragezaak van de baan is: “Vandaag wordt het papierwerk in orde gemaakt. Berghuis tekent voor vier seizoenen.”De Telegraaf vervolgt zijn verhaal: “Met Berghuis haalt Ajax rendement in huis. In 33 duels, inclusief twee play-offwedstrijden, in de Eredivisie scoorde de Apeldoorner negentien keer en leverde hij vijftien assists. Atalanta, Watford FC, Galatasaray en VfL Wolfsburg toonden ook interesse, maar werden niet zo concreet als Ajax of konden sportief een veel minder interessant plaatje schetsen.”

De nieuwe oefenmeester van Feyenoord, Arne Slot, zei onlangs nog te hopen op een langer verblijf van Berghuis in De Kuip. Eigenlijk tegen beter weten in… “Het rendement van Berghuis, daar hopen we wel weer over te kunnen beschikken. Zo niet, dan moeten we dat compenseren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *