FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik zie Steven Berghuis niet als een Feyenoorder’

Mario Been snapt de overgang van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax wel. De oud-Feyenoorder vindt het desondanks ontzettend jammer dat de aanvoerder naar de aartsrivaal vertrekt. Been oppert namelijk dat je als speler van de Rotterdammers eigenlijk nooit de stap naar Amsterdam kan maken.

“Ik begrijp hem wel als sportman. Hij is gretig en wil prijzen winnen”, aldus Been voor de camera van ESPN. “Dat is bij Ajax op dit moment gemakkelijker dan bij Feyenoord. Aan de andere kant is het natuurlijk heel frustrerend dat een speler met zoveel waarde voor vier miljoen euro de Kuip uit loopt. Feyenoord heeft hem de gelegenheid gegeven om voor weinig geld weg te mogen. Het management moet dus ook bij zichzelf te rade gaan.”

Berghuis speelde vijf seizoenen bij Feyenoord en groeide in Rotterdam uit tot een steunpilaar. “Hij is vijf jaar geleden van Watford gekomen en heeft enorm goed werk geleverd. Toch zie ik hem niet als een echte Feyenoorder. Het is niet echt een exponent van Feyenoord zoals in mijn tijd Ben Wijnstekers, Sjaak Troost en ikzelf. Toen was het echt ondenkbaar om naar Ajax te gaan. Als Feyenoorder kun je eigenlijk nooit naar Ajax gaan.”

Om het vertrek van Berghuis op te vangen, hoopt Feyenoord Alireza Jahanbakhsh te strikken. “Als hij het niveau van bij AZ kan halen, is dat een uitstekende speler. Hij heeft de afgelopen jaren weinig gespeeld in Engeland, dus het is afwachten. Maar het is wel iemand die Feyenoord meer kan geven dan bijvoorbeeld een jonge speler. Toch had ik liever gezien dat Berghuis gewoon in de Kuip was gebleven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *