FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot: ‘Zonder Steven Berghuis hebben we wel iets extra’s nodig’

Arne Slot de nieuwe trainer van Feyenoord weet nu definitief dat hij zonder Steven Berghuis moet gaan werken. Het vertrek van Berghuis is lastig op te vangen, beseft Slot. Een gelijkwaardige vervanger halen lijkt met het budget van Feyenoord zelfs onmogelijk.

Berghuis maakte de afgelopen jaren vaak het verschil bij Feyenoord. In 199 wedstrijden maakte hij 87 doelpunten en bereidde hij bovendien 64 goals voor. “Je kunt als trainer een elftal best leuk laten voetballen, maar om kansen te krijgen en te verzilveren heb je gewoon speciale kwaliteit nodig”, zegt Slot in het Algemeen Dagblad. “Dat had Feyenoord met Berghuis. Niet dat dit Feyenoord het helemaal niet heeft, maar zonder Berghuis hebben we wel iets extra’s nodig.”

Feyenoord hoopt Alireza Jahanbakhsh aan te trekken als vervanger van Berghuis, terwijl Javairô Dilrosun ook in beeld is. “Bij Feyenoord maakte Berghuis vaak de goals óf de ploeg scoorde uit een dood spelmoment en die ballen werden dan weer vaak genomen door Berghuis”, aldus Slot, die weet dat het lastig wordt om een speler met hetzelfde rendement terug te halen. “Met ons budget zou dat zelfs een prestatie van wereldformaat zijn.”

Slot is blij dat de Berghuis-transfer binnenkort zijn beslag krijgt. “De kans dat Berghuis zou gaan, was al snel in de zomer erg groot. Dan heb ik liever dat het nu definitief is en we kunnen werken aan een ploeg zonder Steven dan dat het allemaal op het laatste moment van de transferdeadline zou gebeuren. We kunnen nu werken aan een oplossing om zijn rendement een beetje op te vangen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *