FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Graziano Pellè denkt aan terugkeer naar Feyenoord’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

De Italiaanse spits Graziano Pelle overweegt terug te keren bij Feyenoord. De 36-jarige spits is transfervrij nadat hij met Parma degradeerde uit de Serie A.

De spits speelde tussen 2012 en 2014 al 57 Eredivisiewedstrijden namens de Rotterdammers, waarin hij vijftig keer trefzeker was. Daarmee was hij een van de meest succesvolle Feyenoord-spitsen deze eeuw. Volgens La Gazzetta Dello Sport droomt Pellè nog eenmaal van zo’n hoofdrol. De Italiaanse promovendi Venezia en Salernitana klopten al aan, maar Pellè denkt dus aan Feyenoord.

In Rotterdam verdiende de spits een transfer naar het Engelse Southampton, waar hij eveneens sterke jaren beleefde. Dankzij zijn 23 treffers in de ijzersterke Premier League speelde hij zich in de kijker van de Italiaanse bondscoach. Uiteindelijk kwam hij tot twintig interlands en negen treffers, waaronder tijdens het Europees kampioenschap van 2016.

Na zijn avontuur bij Southampton koos Pellè voor een lucratieve stap naar het Chinese Shandong Taishan. Ook daar was hij uiterst succesvol: in 101 competitieduels liet hij het publiek 51 keer juichen. Verder droeg hij het shirt van Lecce, FC Crotone, Cesena, AZ en Sampdoria. Feyenoord is naarstig op zoek naar een nieuwe spits.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.