FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

River Plate neemt afscheid van Feyenoord-flop Lucas Pratto

Lucas Pratto is een transfervrije speler. Zijn werkgever Rover Plate heeft namelijk zijn contract ontbonden. Afgelopen maanden speelde hij op huurbasis voor Feyenoord maar een succes was het niet te noemen.

Hij mag dus opzoek naar een nieuwe club. Gezien het afgelopen seizoen zal dat niet eenvoudig worden. Pratto kwam in januari op huurbasis naar Feyenoord, maar kwam daar nauwelijks in de plannen voor. Hij begon zijn avontuur in Rotterdam-Zuid nog met een basisplaats tegen Sparta, maar belandde daarna al snel op de bank. Trainer Dick Advocaat deed nog nauwelijks een beroep op de spits.

In zijn laatste optreden voor Feyenoord, tijdens de Klassieker tegen Ajax, brak de aanvaller zijn kuitbeen. Daarmee kwam zijn avontuur op 9 mei ten einde. In acht optredens kwam hij niet van het gehate aantal van nul treffers af, waardoor hij gerust mag spreken over een mislukt verblijf.

In Argentinië wordt de vijfvoudig Argentijns international meer gewaardeerd. Zo hielp hij River Plate in 2018 nog aan de Copa Libertadores. “We zijn je eeuwig dankbaar, Oso”, schrijft de club, doelend op zijn bijnaam ‘De Beer’. Succes met het verdere verloop van je loopbaan.” De geblesseerde aanvaller hoopt in september of oktober zijn rentree te kunnen maken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *