FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Deze zomerwindow reken ik nog niet op investeerders bij Feyenoord’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Frank Arnesen de technisch directeur van Feyenoord gaat in een gesprek met Voetbal International in op de mogelijkheden die de Rotterdammers hebben om de selectie te versterken. Zo rekent hij deze transferperiode nog niet op investeerders.

We hebben er wel over gesproken, maar er is nog niks”, aldus Arnesen. “Ik denk dat het bij Feyenoord wat ingewikkelder ligt dan bij PSV. Dat heeft onder meer te maken met de structuur van de club, met al die entiteiten, zoals de rvc, het Stico, de Vrienden van Feyenoord en de directie. Allemaal hebben ze iets te vertellen.”

De Deen legt ook uit hoe hij met weinig geld Guus Til, Alireza Jahanbakhsh en Gernot Trauner heeft kunnen halen. “Alireza konden we kopen tegen een zeer bescheiden bedrag, maar Til is eigenlijk het beste voorbeeld van hoe het kan als je geen geld hebt voor een transfer”, zo geeft hij aan. “Hij wilde per se naar ons toe en heeft ingeleverd, wij betalen hem een goed salaris en Spartak Moskou verlengt zijn contract met een seizoen. Hij heeft de laatste jaren niet veel gespeeld, maar is wel achttien miljoen waard, hè. Dat is dan de manier waarop je zo’n speler kunt huren.”

Arne Slot wil Feyenoord op een andere manier laten voetballen en Arnesen vindt dat hij daar de tijd voor moet krijgen. “Ik heb dat ook meteen tegen de rvc en directie gezegd. Ik zei: Deze trainer moet wel de tijd krijgen, want hij gaat aan de slag met beperkte financiële middelen”, zegt hij daarover. “We hebben tien spelers laten gaan en er zes voor teruggehaald: Antonucci, Ofir, Pedersen, Til, Jahanbakhsh, Trauner. Dus heb ik intern gezegd: Raak niet te snel in paniek als het even tegenzit. Iedereen binnen de club weet dat en heeft zich eraan geconformeerd. Slot moet de tijd krijgen om te bouwen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.