FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord krijgt nieuwe fanclub genaamd ‘Roze Kameraden’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Bij Feyenoord zal de fanclub genaamd ‘Roze Kameraden’ in het leven worden geroepen, een initiatief voor LHBT+ers.

Donderdag 19 augustus vindt in Rotterdam de lancering plaats en de initiatiefnemer, sportschoolhouder Paul van Dorst, vertelt aan het bovengenoemde medium: “Wij steken onze nek uit voor supporters die zich niet prettig voelen in ons stadion. Ik kan prima mijzelf zijn in De Kuip en ben gewend geraakt aan wat er wordt geroepen vanaf de tribunes. Maar er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen. Het initiatief kwam van de Roze Règâhs, de roze fanclub van Eerste Divisie-club ADO Den Haag. Zij willen niet langer alleen staan in Nederland, maar juist onderdeel worden van een grotere gemeenschap.”

Wordt er in De Kuip vaak met het woord ‘homo’ gescholden? “Ja, helaas wel. Er zijn nog weinig plekken waar ik kom waar zo negatief over homo’s wordt gesproken. Het gaat onbewust langs mij heen, omdat ik het gewend ben. Ik reageer er ook niet op. Want ik dacht altijd: ben ik nu het individu dat op deze plek het gaat veranderen? Ja dus, want uiteindelijk ben ik dat nu.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.