Johan Derksen: ‘Steven Berghuis moet bewaking krijgen’

Analist Johan Derksen vindt dat Ajax-speler Steven Berghuis persoonsbeveiliging moet krijgen. Dit vanwege alle bedreigingen aan zijn adres. Die oproep heeft Derksen gedaan tegenover Hart van Nederland.

Volgens hem moet Ajax snel ingrijpen. “Ze moeten een paar mannetjes inhuren om Berghuis te beschermen. Het is te gek voor woorden dat een heel gezin thuis met angst en beven moet leven”, vindt de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International over het gezin van de international van het Nederlands elftal.

Zelf heeft hij ook regelmatig te maken met bedreigingen en klaagde eerder erover dat hij van het OM geen bescherming kreeg. “Allerlei zolderkamerhelden gooien de meest smerige dingen online. Maar aangifte doen heeft geen enkele zin. Het is volkomen hopeloos”, weet hij. “Het is weerzinwekkend. Dan moet je worden opgenomen.”

Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, laat tegenover hetzelfde medium weten dat de politie de zaak gaat behandelen. De aangifte is in elk geval verwerkt. “Het is onacceptabel dat Berghuis en zijn gezin bedreigd worden. Online intimidatie en bedreigingen moeten keihard worden aangepakt, dat staat hoog op mijn agenda. De politie zal nu onder zoek doen, dat moeten we afwachten.”In het Algemeen Dagblad staan nog meer details te lezen over de bizarre bedreigingen aan het adres van Berghuis, die ermee te maken kreeg na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. ‘De inhoud van het document, in handen van deze krant, stemt niet vrolijk: de één voorspelt dat zijn ‘kinderen niet ouder worden dan tien’, de ander wenst ‘Steven in een massagraf”, schrijft het AD.

“Het is allemaal even walgelijk: vieze jood, we schieten je kop eraf, je hele familie gaat eraan – noem maar op. Telefoonnummer en adresgegevens werden gedeeld. Dat is echt beangstigend en op geen enkele manier te relativeren”, vertelt een betrokkene, die ook aangeeft dat er opvallend vaak gedreigd werd met naam en toenaam, in plaats van anoniem. Zowel Ajax als ook Feyenoord staan achter de aangifte van Berghuis en steunen hem daarin.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *