Feyenoord treft in de laatste voorronde IF Elfsborg

In de laatste voorronde voor plaatsing in de Conference League moet Feyenoord weten af te rekenen met het Zweedse IF Elfsborg. Ze waren uiteindelijk te sterk voor FK Velež uit Bosnië en Herzegovina. Na een gelijkspel in eigen huis werd de uitwedstrijd donderdag wel gewonnen. Op donderdag 19 augustus wacht voor Feyenoord de wedstrijd in De Kuip, een week later is de return in het Zweedse Boras.

Feyenoord speelde nog nooit eerder tegen Elfsborg IF. Ondanks dat de club al in 1904 werd opgericht heeft het geen ruime historie Europees. Slechts twee keer kwam het uiteindelijk tot de groepsfase in een Europees toernooi. In het seizoen 2007/2008 eindigde het kansloos laatste in een groep met Villarreal, Fiorentina, AEK Athene en Mlada Bolslav, terwijl in het seizoen 2013/2014 ook niet overwinterd werd in de Europa League in een groep met Red Bull Salzburg, Esbjef fB en Standard Luik.

Afgelopen seizoen eindigde het als tweede in de Zweedse competitie, zodat het ook nu Europees actief kan zijn. Net zoals Feyenoord stroomde Elfsborg IF ook al in de tweede voorronde van de Conference League in. FC Milsami Orhei uit Moldavië werd overtuigend met 9-0 over twee wedstrijden verslagen, waarna dus FK Velež ook werd verslagen. In tegenstelling tot onder meer de Eredivisie heeft Zweden een zomercompetitie. De Allsvenskan is bijna halverwege. Elfsborg bezet momenteel een vierde plek op vier punten achterstand van koploper en regerend kampioen Malmö FF.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *