FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dirk Kuyt: ‘Ga het liefst bij een club uit Nederland aan de slag’

Dirk Kuyt heeft zijn trainerspapieren binnen en zou het liefst aan de slag gaan bij een club uit Nederland. Hij heeft al een paar aanbiedingen ontvangen maar de juiste zat er nog niet tussen.

“Ik heb vorige week mijn opleiding voor Coach Betaald Voetbal afgerond. Dat heet nu UEFA Pro”, begint Kuyt aan tafel bij RTL 7. “Maar door corona heeft dat allemaal wat langer geduurd dan we eigenlijk wilden. Al mijn medecursisten, waaronder ook John Heitinga, hebben hun diploma ontvangen.”

Kuyt kan aan de slag als trainer en heeft al een aantal aanbiedingen ontvangen, maar deze heeft hij afgewezen. “Ik ben op zoek naar een mooie uitdaging. Daar wacht ik heel rustig op, want ik denk dat het in het voetbal tegenwoordig erg belangrijk is dat je de juiste keuze maakt. Ik heb al wel wat aanbiedingen gekregen, maar nog niet iets waarvan ik denk: daar ga ik op in.”

Wat zoekt Kuyt dan wel in een club? Hij is in ieder geval niet bang voor een uitdaging. “Ik ben wel redelijk ambitieus. Het lijkt me mooi om samen met een bepaalde club een uitdaging aan te gaan en de lat eigenlijk net iets hoger te leggen dan de club gewend is. Dan maakt het niet veel uit op welk niveau dat is, wel in het betaalde voetbal uiteraard. Het liefst in Nederland, maar als dat niet mogelijk is dan ga ik me uiteraard oriënteren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.