FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Goed voetbal van Feyenoord is geen nieuws meer’

Feyenoord maakte gisteren indruk met de 5-0 overwinning op IF Elfsborg. Daardoor zijn ze goed als zeker van een plaatsje in de Conference League. De media zijn in ieder geval erg positief over het spel van de Rotterdammers.

‘De terugwedstrijd donderdag in Boras zal een formaliteit zijn, Feyenoord verpulverde de Zweedse opponent’, schrijft het Algemeen Dagblad, dat lovend is. ‘IF Elfsborg is een maatje te klein voor dit Feyenoord. Als de clubleiding Slot nog enkele ontbrekende bouwstenen geeft, vooral om de selectie noodzakelijkerwijs breder te maken, kan het ingezette proces nog meer versneld worden.’

Ook De Volkskrant kwam superlatieven tekort na de Rotterdamse voetbalshow. ‘Feyenoord was donderdag een kwestie van swingen, samba en Sinisterra. Het is al bijna geen nieuws meer: goed voetbal van Feyenoord. Het is haast de standaard onder trainer Arne Slot. Aanstekelijk spel, naar voren gericht, uitgevoerd met fantasie en flair, met plezier en passie, tot het einde toe.’

Ook De Telegraaf constateert dat Feyenoord op de goede weg is, maar trapt op de rem. ‘Het is nog steeds vroeg in het seizoen en het niveau van de tegenstanders in drie rondjes Conference League blijft thuishoren in de categorie nummer vier of vijf in B-landen van Europa. Daarom kan de balans pas worden opgemaakt als dit Feyenoord tegenover PSV, AZ en Ajax staat en geen zware uitglijders tegen clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie maakt. Maar het plezier spat er voorlopig wel vanaf bij mannen als Sinisterra, die uitzinnig van vreugde was na al zijn goals en De Kuip na de rode vuurzee voor de aftrap opnieuw in lichterlaaie zette.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *