Minister Hugo de Jonge aangepakt in het Feyenoord-stadion

Minister Hugo de Jong was vandaag aanwezig in de Kuip tijdens het treffen tussen Feyenoord en GA Eagles en had een lastige middag. Hij werd namelijk door de thuis en uitsupporters flink uitgefloten.

Tijdens het duel in De Kuip werd er door de toeschouwers gezongen ‘Hugo houd je bek’, doelende op De Jonge. Dat is naar aanleiding van de kritiek die de minister had op de voetbalfans afgelopen week, omdat die zich niet aan de coronaregels zouden houden. Een geplaceerd evenement konden bijvoorbeeld de thuiswedstrijden van Feyenoord niet bepaald meer worden genoemd, waardoor De Jonge dreigde met extra maatregelen.

Dat viel bij de achterban van Feyenoord, waar De Jonge dus ook onder geschaard mag worden als supporter, niet bepaald goed. De club zelf had voor het weekend nog wel een oproep gedaan aan de fans om zich beter aan de afspraken te houden en bovendien had de club het hele stadion geopend, om zo een betere spreiding te hebben onder de aanwezige fans. Mede omdat er niet gescoord werd in het

De berichten vanuit De Jonge waren heel duidelijk, ondanks dat er uit onderzoek bleek dat er relatief weinig besmettingen plaatsvinden in de voetbalstadions. Dat bleek uit cijfers van de GGD’s in de desbetreffende regio’s. Het zou gaan om ‘enkele nieuwe besmettingen’ na wedstrijden, al is een belangrijke kanttekening daarbij wel dat niet iedereen zich heeft gemeld en niet bij iedereen duidelijk is waar een besmetting opgelopen is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *