FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis is zoekende bij Ajax’

Willem van Hanegem ziet dat Steven Berghuis enorm zoekende is bij zijn nieuwe club Ajax. De van Feyenoord overgekomen Ajax-aanvaller kreeg ook tegen FC Twente (1-1) een basisplaats van trainer Erik ten Hag, maar werd na ruim een uur gewisseld voor Antony.

‘Bij Ajax zie ik Steven Berghuis nog enorm zoeken’, aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘Op zich is dat niet gek, want bij Feyenoord probeerde iedereen hem natuurlijk tevreden te houden. Als ze de bal kregen, zochten ze Berghuis. Hij mocht overal lopen en hij nam nog net de achterballen niet, de rest van de spelhervattingen waren voor hem.’

‘De mensen die dol zijn op statistiekjes vonden hem vorige week erg goed tegen NEC met een assist en het voorbereiden van een paar kansen, maar ik zag die wedstrijd echt niet de Berghuis van Feyenoord en soms in Oranje. Cijfertjes vertellen het ware verhaal zelden in de voetballerij. Neem Ibrahim Sangaré van PSV. Ik zie hem zo vaak knullig ballen inleveren, maar volgens de mensen die statistieken omarmen is hij qua cijfers net Andrea Pirlo.’

Van Hanegem weet niet of Berghuis alleen tijd nodig heeft. ‘Ajax heeft gewoon heel veel spelers die meteen aangespeeld willen worden als de mogelijkheid er is. Dusan Tadic eist veel op. Berghuis zal echt zijn goals wel gaan maken, maar de absolute hoofdrol die hij in de Kuip wilde en kreeg, die zal er zeker niet wekelijks zijn.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *