FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nederland zet druk op Portugal in coëfficiëntenlijst

Nederland kan terugkijken op een uitstekende Europese week. Alle clubs bleven ongeslagen waardoor de zevende plek werd verstevigd. Bovendien mag er serieus omhoog worden gekeken.

De Europese midweek begon dinsdag met een gelijkspel van Feyenoord tegen Maccabi Haifa (0-0), wat 0,2 punt opleverde. Een dag later pakte Ajax de volle buit tegen Sporting Portugal (1-5), wat 0,4 punt waard was. De overwinning van Vitesse tegen NS Mura (0-2) leverde eveneens 0,4 punt op. De gelijke spelen van PSV en AZ tegen respectievelijk Real Sociedad en Randers FC brachten ieder 0,2 punt in het laatje. In totaal verdienden de Nederlandse clubs 1,4 punt voor de ranglijst.

Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De huidige zevende plek geeft recht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League, een ticket voor de derde voorronde van de Champions League, een ticket voor de play-offs van de Europa League en twee tickets voor de voorrondes van de Conference League. Wordt de top zes binnengedrongen, dan mag Nederland onder meer twee clubs inschrijven voor de groepsfase van de Champions League.

Nederland is de jacht op Frankrijk (de huidige nummer vijf) en Portugal (de huidige nummer zes) begonnen. Maar de achterstand op die landen is op dit moment nog enorm. Goed nieuws is dat na dit seizoen de score van het seizoen 2017/18 wordt geschrapt. Toen kende Nederland een dramatische Europese campagne, terwijl Frankrijk en Portugal wel goed scoorden. Nog meer goed nieuws: Portugal is al twee Europese deelnemers kwijtgeraakt in de voorrondes en veroverde in de eerste speelronde nauwelijks punten (0,333 punt). Frankrijk deed het met 1,333 net iets minder goed dan Nederland.

Huidige stand coëfficiëntenranglijst
5. Frankrijk 45.081 (6/6)
6. Portugal 44.549 (4/6)
7. Nederland 34.900 (5/5)
8. Oostenrijk 32.250 (4/5)
9. Schotland 31.300 (2/5)

Virtuele stand coëfficiëntenranglijst vanaf medio 2022
5. Portugal 34.883
6. Frankrijk 33.581
7. Nederland 32,000
8. Schotland 27.300
9. België 23.800

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.