FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Pierre van Hooijdonk deelt sneer uit aan Johan Derksen

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Oud-spits Pierre van Hooijdonk heeft zich gestoord aan de twijfels die er waren voor Ajax-spits Sebastien Haller. Volgens de analist doet de spits van Ajax precies wat hij moet doen: scoren. In zijn betoog kon Van Hooijdonk het tevens niet laten een sneertje uit te delen naar Johan Derksen.

“Ja, ik heb me heel erg gestoord aan de discussie”, zegt Van Hooijdonk in Studio Voetbal. “Qua statistieken kan hij fantastische cijfers overleggen. Wat moet een spits van Ajax nog meer dan doelpunten maken? Dolberg is een prima spits, maar daar waren ook twijfels over. Er zijn altijd twijfels over de nummer negen van Ajax. Dat komt alleen maar omdat iedere spits langs de lat van Marco van Basten en Patrick Kluivert wordt gelegd.”

Als een spits maar levert, vindt Van Hooijdonk. “Een spits moet het meevoetballen niet moeilijker maken dan het is. Hij moet weten wanneer hij aangespeeld wordt. Tegen Sporting hoorde ik een orakel zeggen dat de goals van Haller niks voorstelden, omdat het maar intikkertjes waren. Maar meer hoef je als spits niet te doen. Daarvoor sta je daar.” Op de vraag wie dat orakel is, geeft Van Hooijdonk met een lach antwoord: “Man met snor. Dat is er maar één toch?!”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.