FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Guus Til gefrustreerd na overwinning: “5-3 hé, kom op”

Feyenoord won gisteren op de valreep met 5-3 van NEC. De Rotterdammers kwamen 2-0 voor maar zagen dit veranderen naar 2-3. Guus Til was uiteindelijk de grote man die twee goals voor zijn rekening nam.

“Ik weet niet waarom, maar er hangt nog steeds een beetje het gevoel van: dit had niet gemogen”, vertelt de middenvelder tegenover ESPN. Hij zorgde voor de derde en de vierde treffer van de Rotterdammers. “Hij valt ook gewoon twee keer goed. Dat is natuurlijk lekker, maar ik ben nog steeds geïrriteerd. Ik vind het gewoon echt niet kunnen. Het is ontzettend positief dat we hebben gewonnen, maar 5-3 jongens… Kom op, als je met 2-0 voorstaat.”

Hoe de ploeg die voorsprong zo snel weg kon geven? Til heeft er geen antwoord op. “Schiet mij maar lek. Misschien gemakzucht? Uit een vrije trap en een ingooi, twee standaardsituaties… Dat is waar wij altijd op moeten letten. Misschien komt het goede gevoel morgen”, doelt de voetballer op de gemengde gevoelens na de moeizame zege, terwijl er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht leek voor de thuisploeg.

Dat de overwinning er alsnog kwam, was een opluchting, maar ook een kleine verrassing: “Het moest van heel ver komen. Ik had het eerlijk gezegd al bijna opgegeven. Ik weet niet waar we hem vandaan hebben gehaald, ongelooflijk”, besluit Til, die met Feyenoord inmiddels de derde plaats op de ranglijst bezet. Alleen Ajax en het verrassende Willem ll pakten meer punten tot dusver. PSV heeft net als de Rotterdammers vijftien punten, al heeft de club uit de havenstad nog een duel tegoed.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *