FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Waarom Gernot Trauner met een pleister op zijn neus speelt

In het magazine Hand in Hand van supportersvereniging FSV De Feijenoorder heeft mandekker Gernot Trauner verteld waarom hij altijd met een pleister op zijn neus speelt. De 29-jarige speler begin ermee in de tijd dat hij bij SV Ried speelde.

“Ik was toen wat ziekjes en kon slecht ademen door de neus. Onze fysiotherapeut kwam met het idee van die pleister en het werkte wonderwel. Sindsdien gebruik ik het iedere wedstrijd, maar misschien is het ook wel iets van bijgeloof”, aldus Trauner, die uitlegt dat hij de pleister niet per se nodig heeft om goed te kunnen spelen. “Ik voel me er prettig bij.”

Trauner heeft in zijn eerste maanden in Rotterdamse dienst veel indruk gemaakt. De verdediger kreeg zelfs al een bijnaam: Kale Kletser. “Ik weet niet of ik daar trots op moet zijn. Ik geloof dat het ook door de supporters was bedacht. Het is wel grappig. Het betekent zoiets als ‘fair fighter’. Ik probeer altijd eerlijk te spelen. Ik wil zo min mogelijk kaarten krijgen, want daar help ik het team niet mee. Maar ik schuw de duels niet”, vertelt hij.

Feyenoord nam Trauner deze zomer over van LASK Linz. De verdediger heeft weinig tijd nodig gehad om in Rotterdam uit te groeien tot een vaste waarde. Inmiddels speelde Trauner in alle competities dertien wedstrijden voor Feyenoord. Door Willem van Hanegem werd de Oostenrijke onlangs een ‘openbaring’ genoemd. ‘Die gozer heeft het elftal zoveel beter gemaakt’, schreef hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.