FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat is niet blij met Feyenoord-documentaire’

Dick Advocaat is niet blij met de documentaire die momenteel over Feyenoord draait. Er zou namelijk een verkeerd beeld over hem worden geschetst.

VI-journalist Martijn Krabbendam stelt in een radio-uitzending van Veronica Inside: “Ze laten beelden zien uit de rust van wedstrijden en besprekingen vooraf, maar de echte voorbereiding gebeurt natuurlijk op het trainingsveld. Er is geen trainer die in de rust een heel betoog houdt met videobeelden en een elftal daarmee opeens beter laat spelen.”

Advocaat is dan ook niet blij met de manier waarop hij is neergezet in de documentairereeks. “Hij heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon wel wat geld gebruiken. Maar als hij jonger was geweest, had hij die camera’s nooit toegelaten. Hij is nu 74, dus het zal hem allemaal een zorg zijn, maar hij vindt het wel een beetje onterecht dat hij wordt neergezet als een soort ‘Kom op-coach’, die niks anders kan dan dat een paar keer roepen.”

Ook zou de kloof met de spelersgroep te groot zijn, mede door diens leeftijd. Krabbendam: “Toen hij kwam was hij 72 en toen was het blijkbaar geen probleem. Hij verloor 26 wedstrijden op rij niet, maakte een achterstand goed van vijftien punten en haalde de bekerfinale. Toen hoorde je niemand over die kloof tussen de oudere trainer en de jongere spelersgroep. Pas toen de resultaten na de winter minder werden, kwamen die verhalen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.