‘Je kan Newcastle een soort Feyenoord noemen’

Newcastle United is in handen gevallen van een consortium uit Saoedi-Arabië. De club bulkt nu van het geld. Willem van Hanegem hoopt wel dat ze hun ziel weten te behouden. Dit zegt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De Kromme vergelijkt Newcastle met zijn favoriete Eredivisie-club: “Vroeger kon je dan nog makkelijk bij Newcastle United terechtkomen, maar die tijd is voorbij. Die club is overgenomen door de kroonprins van Saoedi-Arabië en opeens steenrijk. Newcastle is een soort Feyenoord met al die mensen die wezenloos zijn van hun club.”

“Ik hoop dat ze nu niet meteen alles gaan kopen wat los en vast zit, maar het rustig opbouwen”, benadrukt Van Hanegem. “Slim geld uitgeven, probeer de nieuwe David Ginola te vinden daar. Haal jonge spelers met veel potentie. Spanje heeft er nogal wat rondlopen. Nederland ook, vind ik. Ik hoop dat die tegen Gibraltar wel iets meer laten zien dan tegen Letland.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *