FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Peter Bosz wilde na vertrek Koeman de nieuwe bondscoach worden

Peter Bosz had wel oren gehad om Ronald Koeman op te volgen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Hij werd wel door de KNVB benaderd maar concreet werd dit vervolgens niet. En daar lag wel enige ruimte. “Hij staat er voor open.”

Dat heeft Valentijn Driessen uit de doeken gedaan tijdens het tv-programma Veronica Inside. De journalist had een lang en uitgebreid gesprek met de huidige trainer van Olympique Lyon, die volgens hem wel degelijk open had gestaan voor gesprekken met de KNVB om de opvolger te worden van Koeman, die naar FC Barcelona was vertrokken. Destijds kwam er weliswaar een belletje vanuit Zeist, maar dat was eigenlijk alleen voor de vorm.

“Dat is ongelofelijk. Nico-Jan Hoogma belt Bosz op en die vraagt alleen: ben je vrij op dit moment?”, reconstrueert Driessen de gesprekken. Daarop krijgt Hoogma een negatief antwoord, want Bosz zat op dat moment bij Bayer Leverkusen. “Dan kan ik je afstrepen”, was het antwoord van directeur topvoetbal van de KNVB. “Hij wilde Bosz gewoon helemaal niet hebben. Het was een belletje voor de vorm, van: dan zijn we daar vanaf.” De keuze viel uiteindelijk op Frank de Boer, die vertrok na een mislukt EK.

Volgens Driessen staat Bosz echter wel open om een keer bondscoach te worden. Destijds en momenteel is dat niet heel veel veranderd. “Maar hij gaat niet wachten tot de KNVB eindelijk een keer contact opneemt met hem om eventueel bondscoach te worden na Van Gaal”, aldus de journalist. “Als hij het goed doet bij Lyon, dan kan hij daar gewoon blijven. Maar van mij mag hij wel een keer bondscoach worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *