FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord noteert verlies van zeventien miljoen euro

Feyenoord heeft het afgelopen seizoen een verlies van zeventien miljoen euro gemaakt. Dat is veroorzaakt door een operationeel verlies van vier miljoen euro, terwijl op transfergebied de club dertien miljoen euro de mist in ging.

Dat heeft Feyenoord dinsdagmiddag bekend gemaakt. Vooral op het gebied van transfers heeft de club dus een heel slecht jaar achter de rug en dat is iets waar hard aan gewerk moet gaan worden op de korte termijn. ‘De club realiseert zich dat met name op dit terrein de komende jaren progressie dient te worden geboekt’, staat te lezen in het statement, waarin de jaarcijfers worden gepubliceerd.

Daarom werden deze zomer de contracten van bijvoorbeeld de zelfopgeleide spelers, zoals Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida opengebroken en verlengd, om in de toekomst wel weer eens een forse transfersom te kunnen incasseren. Ook is er nadrukkelijk geïnvesteerd in de scouting en de jeugdopleiding, waardoor er op termijn weer transferinkomsten moeten komen om dergelijke cijfers te voorkomen.

Steven Berghuis (Ajax), Wouter Burger (FC Basel) en Ridgeciano Haps (Venezia FC) werden na de balansdatum pas verkocht en zijn daarom niet opgenomen in de cijfers over het vorige boekjaar. Rick Karsdorp was de laatste speler die voor een hoger bedrag dan tien miljoen euro vertrok bij Feyenoord: hij deed dat in 2017 naar AS Roma voor zo’n zestien miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.