FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ronald Koeman ontslagen als trainer van FC Barcelona

Het huwelijk tussen Ronald Koeman en FC Barcelona is na iets meer dan een jaar een einde gekomen. Na het verlies van gisteren tegen Rayo Vallecano (1-0) heeft de club hem ontslagen.

Het noodlijdende Barça, dat kampt met een schuldenpost van meer dan één miljard euro, begon dramatisch aan het huidige voetbalseizoen en al snel was duidelijk dat het hoofd van de oud-bondscoach van het Nederlands elftal op het hakblok lag. Desondanks hield president Joan Laporta hem ‘in leven’.

Op 2 oktober na de 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid liet de voorzitter nog over Koeman weten: “Hij verdient dat vertrouwen en krediet, omdat hij een absoluut clubicoon is. Ik waardeer het enorm dat hij het trainerschap van Barça op zich neemt, tijdens de moeilijkste momenten van de club. Na met hem gesproken te hebben, zie ik dat hij vertrouwt op deze ploeg en zeker nu geblesseerde spelers beginnen terug te keren.”

De resultaten werden er echter niet bepaald beter op, al wonnen de Catalanen wel achtereenvolgens van Valencia (La Liga) en Dinamo Kiev (Champions League). Vervolgens ging El Clásico echter met 1-2 verloren… en op woensdagavond volgde de zoveelste sof, een 1-0 nederlaag in het Campo de Fútbol de Vallecas, met het congé van Koeman als gevolg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *