FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord staat financieel aan de rand van de afgrond’

Het gaat financieel niet goed met Feyenoord. Het Feyenoord City-project is afgeblazen en als ze niet aan de betalingen kunnen voldoen dan valt de club in handen van een Amerikaanse bank.

Bij Studio Voetbal op de NOS schetst Arno Vermeulen de noodlijdende situatie van Feyenoord. “Feyenoord staat financieel aan de rand van de afgrond”, spreekt hij klare taal. “Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe slecht de situatie van Feyenoord is. Ze hebben bijvoorbeeld een uitgestelde betaling van 10 miljoen euro bij de Belastingdienst. Dat moeten ze nog inlopen. Zo slecht gaat het en dat valt niet te onderschatten. Ze kunnen hun belasting gewoon niet betalen”, vervolgt de analist.

Feyenoord moet volgens Vermeulen dertig miljoen terugbetalen aan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De bank sprong in 2018 in om ‘een nieuwe Kuip’ te bouwen, maar die komt er niet. “Er is een onderpand afgesproken door die Amerikanen. Wanneer Feyenoord niet aan de betalingen kan voldoen, gaat het stadion naar de Amerikaanse bank. Dan is De Kuip van de Amerikanen. Het is een verschrikkelijke situatie eigenlijk.”

Vermeulen ziet dat De Kuip daarnaast voor nog meer problemen gaat zorgen. “Die Kuip moet gerenoveerd worden. Dat kost tussen de 200 en 250 miljoen euro. In die jaren heb je minder capaciteit en je mag er geen Europees voetbal spelen. En bovendien: wie gaat die 200 miljoen inbrengen? Ik wens je veel plezier om dat geld te zoeken. Niemand gaat daar instappen. Je staat dus aan alle kanten schaakmat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *