FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord neemt voorlopig nog geen besluit over nieuw stadion’

Feyenoord neemt voorlopig nog geen beslissing over de komst van een nieuw stadion. Volgens ingewijden wil de Stadionclub hier de komende twaalf maanden de tijd voor nemen.

In het Rotterdamse stadhuis hebben maandag urenlange gesprekken tussen hoofdrolspelers in het complexe dossier plaatsgevonden. Het Rotterdamse college houdt hoop op een oplossing en wil de plannen niet in de prullenbak gooien. ‘Maar het college ziet ook dat de clubleiding onder de huidige omstandigheden niet in staat is tot een bouwcontract, financiering en sluitende businesscase te komen’, aldus de krant.

Feyenoord besloot onlangs te stoppen met Feyenoord City nadat bouwconcern BAM de betrokken partijen liet weten dat de voorwaarden om het stadion te bouwen behoorlijk zijn gewijzigd. De Rotterdamse club vindt het niet meer realistisch om door te gaan met de komst van een nieuw stadion. ‘De almaar stijgende bouwprijzen en het besluit van bouwbedrijf BAM om geen risicodragende projecten meer aan te gaan maken dat onmogelijk’, voegt de krant toe.

Alle opties worden opengehouden door Feyenoord. Het huidige stadionplan, een renovatie van De Kuip, maar ook een compleet nieuw plan behoren tot de mogelijkheden. De club wil de tijd nemen om een definitief besluit over de toekomst te nemen. Volgens het AD levert deze adempauze wel de nodige problemen op. ‘Zo zal de club nog langer in de Kuip moeten spelen, zonder dat die een grondige opknapbeurt krijgt. Het regent nu al klachten van supporters en sponsors over de staat van de faciliteiten in het stadion.’

Een tweede probleem is dat dat de projectorganisatie voor het nieuwe stadion moet worden betaald. ‘En de daarvoor beschikbare miljoenen zijn inmiddels op. Het is nog onduidelijk wie voor die kosten moet opdraaien’. Uiterlijk woensdag zal het college de gemeenteraad op de hoogste stellen van de laatste stand van zaken. Feyenoord en Stadion Feijenoord zullen ook met een statement komen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *