FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Voormalig Feyenoorder op proef bij GA Eagles’

Cuco Martina gaat op proef bij Go Ahead Eagles om een contract te verdienen. De 32-jarige captain van Curaçao komt samen met de negentienjarige Griek Aventis Aventisian op proef in Deventer. ESPN schrijft over hem: Martina is sinds de zomer van 2020 clubloos.

“Zijn contract bij Everton liep af en sindsdien speelde hij enkel wedstrijden voor de nationale ploeg van Curaçao, waar hij met enige regelmaat nog de aanvoerdersband draagt. De recordinternational van het eiland verkaste in 2015 transfervrij naar de Premier League. Het Southampton van Ronald Koeman nam de verdediger transfervrij over van FC Twente, waarna Koeman hem in 2017 meenam naar Everton.”

Maar onder de opvolgers van Koeman, Carlo Ancelotti en Marco Silva, maakte Martina amper nog minuten namens The Goodies. “In totaal speelde de centrale verdediger die ook op de vleugels kan spelen 45 wedstrijden in de Premier League. Hij werd verhuurd aan Stoke City en Feyenoord, waar hij het laatste half jaar onder Giovanni van Bronckhorst meemaakte. Eerder speelde de broer van voormalig Ajacied Javier Martina in Nederland voor Twente, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal”, aldus ESPN tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *