FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Bij Guus Til is er niet zoveel nodig om geïrriteerd te raken’

Guus Til kwam aan het begin van het seizoen op huurbasis over van Spartak Moskou en zijn begin bij Feyenoord was goed. Maar de laatste weken zijn de prestaties minder van de aanvallende middenvelder. Hij scoorde sinds oktober nog maar drie keer in elf officiële duels, maar toch is Arne Slot tevreden.

Volgens de coach van de Rotterdammers is Til één van de eerste namen op zijn wedstrijdformulier. “Dat is ten eerste omdat hij goals maakt, rendement heeft en in scoringspositie komt”, zegt Slot op de persconferentie. “Wat hij daarnaast ook brengt, is een ongekend loopvermogen als de tegenstander de bal heeft. Hij kan bijna in zijn eentje twee tegenstanders afstoppen. Hij wint daarmee vaak ballen, waardoor wij in counters terechtkomen. In de wedstrijd tegen FC Twente pakte hij bijvoorbeeld de bal af van Wout Brama en wist hij Bryan Linssen een enorme kans te geven.”

Het baart Slot geen zorgen dat Til minder op schot is dan in zijn eerste maanden in De Kuip. “Guus is een speler die scorend vermogen heeft. Dat gaat altijd een beetje in golfbewegingen: de ene keer schiet je er meer in dan de andere keer. Maar daarnaast heeft hij ongelooflijk veel waarde als we de bal niet hebben.”

Slot tilt er niet zwaar aan dat een geïrriteerde Til na de zege op Heracles Almelo een akkefietje had met Navajo Bakboord. “Het kan een momentopname zijn geweest in de wedstrijd, misschien ergerde hij zich ergens aan. Ik weet wel dat er bij Guus niet zoveel nodig is om geïrriteerd te raken. Hij zei al dat hij zichzelf niet helemaal herkende in de manier waarop hij reageerde. Dat was ik volledig met hem eens, want je moet zo’n reactie niet geven richting de tegenstander.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *