UEFA geeft Feyenoord boete voor misdragingen in Praag

De UEFA heeft Feyenoord wederom een boete opgelegd. Dit keer vanwege de misdragen in Praag. Ze moeten in totaal 48.000 euro overmaken, onder andere wegens het afsteken van vuurwerk en vanwege geconstateerde schade aan het uitvak van Slavia Praag.

De 48.000 euro boete is een som van twee losse straffen. Veertigduizend euro is vanwege het afsteken van vuurwerk, de overige achtduizend euro voor de aangerichte schade in het stadion. De UEFA verwacht tevens dat Feyenoord contact opneemt met Slavia Praag over twee gesloopte stoeltjes in het stadion.

UEFA Control Ethics and Disciplinary Body, de afdeling die zich over dergelijke zaken buigt, maakte tevens bekend dat de Kuipclub een voorwaardelijke straf krijgt van een uitwedstrijd zonder publiek in het uitvak. De proeftijd van die straf gaat nu in en zal voor twee jaar gelden.

Feyenoord ging op 25 november op bezoek in Praag, waar het in de Europa Conference League met 2-2 gelijkspeelde tegen de landskampioen van Tsjechië. In de stad zelf waren al ongeregeldheden en werden al enkele aanhoudingen verricht, maar daar kan de club niet voor aansprakelijk worden gesteld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *