FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot wil Feyenoorder uit basisteam gooien’

Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt de topaankoop deze zomer Alireza Jahanbakhsh niet te zien als een basisspeler. Dit weekend spelen de Rotterdammers een wedstrijd tegen Groningen en het AD voorziet voor hem een plekje op de bank.

Jahanbakhsh begon het seizoen als vaste basisspeler, maar gaandeweg de eerste seizoenshelft besloot Slot meermaals om Jens Toornstra als valse rechtsbuiten te gebruiken. Op die manier kan Fredrik Aursnes op het middenveld worden ingepast. Het AD verwacht dat de trainer die tactiek ook tegen de Trots van het Noorden gaat gebruiken.

De rol van Jahanbakhsh lijkt wel af te hangen van de situatie van Orkun Kökcü. De middenvelder viel onlangs geblesseerd uit en is een vraagteken voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Het medium heeft hem opgenomen in de vermoedelijke basisopstelling, net als Gernot Trauner. Laatstgenoemde is eveneens een vraagteken.

Mocht Kökcü alsnog afhaken, dan lijkt Toornstra ‘gewoon’ op het middenveld te spelen en zal Jahanbakhsh vermoedelijk aan de aftrap staan. Een andere optie is dat Slot kiest voor Reiss Nelson, die een dreigende indruk maakte tegen Maccabi Haifa (2-1 zege).

Vermoedelijke Feyenoord-opstelling: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Toornstra, Linssen, Sinisterra.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *