FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax moet basisspeler missen tijdens Klassieker zondag’

De Klassieker Feyenoord – Ajax staat zondag op het programma. En de Amsterdammers zullen misschien moeten gaan aantreden zonder Noussair Mazraoui. Trainer Erik ten Hag erkent dat hij ‘enige twijfel heeft’ over de inzetbaarheid van Mazraoui in de Kuip. “Eerder niet dan wel.” In dat geval staat Devyne Rensch weer op rechtsback, ook al schutterde hij toch behoorlijk tegen AZ afgelopen weekend (1-2 nederlaag).

Daarover maakt Ten Hag zich niet gelijk ernstige zorgen. “Dat zie je wel vaker, een speler komt heel snel, dan wordt het even wat minder en nu is hij bezig om zich daaraan te ontworstelen. Zo’n wedstrijd van zondag kan helpen, om weer aan de goede kant van het proces te komen.”

Al erkent de Tukker dat Rensch inderdaad geen beste partij speelde tegen AZ. “Ik vind het wisselend: ik zag verbetering bij Rensch tegen Besiktas, Sporting, Willem II, toen hij erin kwam. Tegen AZ niet. Maar gisteravond voor wat het waard is, weer duidelijk wel. En ik zag gisteren weer dingen die ik vorig jaar ook bij hem zag. Dát is de Rensch die we graag willen zien, niet de behoudende Rensch die we tegen AZ hebben gezien.”

De aftrap zondag is om 14:30 uur. Feyenoord en Ajax staan met een gelijk puntenaantal (36 stuks na zestien wedstrijden) samen tweede op de ranglijst, achter koploper PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *