‘Steven Berghuis is daarna nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan’

Zondag staat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op de agenda. En Guido Albers, de manager van Steven Berghuis blikt terug op de zomerse transfer van de aanvallende middenvelder naar de aartsrivaal.

Ajax meldde zich in de zomer bij Feyenoord en Berghuis weigerde een statement te maken dat hij geen interesse had in een overstap naar de regerend landskampioen. Dat zorgde zowel intern als extern voor frictie. “Als je voor Ajax kiest, maakt dat veel los”, brengt Albers in gesprek met het Algemeen Dagblad in herinnering.

“Zijn vader Frank keek naar het sportieve plaatje, ik naar het zakelijke”, vertelt de zaakwaarnemer hoe de rollen waren verdeeld. “En er lag na het seizoen een aanbieding van Ajax op tafel. Steven wilde zo graag die Champions League in, verder komen bij Oranje. En op een gegeven moment hakte hij een knoop door.”

Dat werd hem niet in dank afgenomen door de aanhang van Feyenoord. Het kamp-Berghuis verwachtte het wel, maar kwam toch in actie. “Je houdt er rekening mee, maar we hebben toch aangifte gedaan. Het ging echt te ver. Steven is ook nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *