FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Zes miljoen met doorverkoop is een redelijke waarde voor Joey Veerman’

Fulco van Kooperen de zaakwaarnemer van Joey Veerman vind een transfersom van rond de zes miljoen euro voor Joey Veerman een redelijke prijs. Feyenoord wil de middenvelder deze winter naar Rotterdam halen.

“Feyenoord wil hem graag hebben. We zullen zien hoe het verder gaat”, aldus Van Kooperen. “Heerenveen heeft nu gezegd: Als we het op tijd weten, dus niet op 20 januari of zoiets, dan willen we meedenken.”

Afgelopen zomer verschenen er berichten dat Heerenveen liefst 10 miljoen euro wilde hebben voor Veerman. “Onzin. Heerenveen heeft dat bedrag nooit genoemd”, zo geeft de zaakwaarnemer aan. “Wat is een redelijke waarde voor hem in Nederland? Ik denk rond de zes miljoen en doorverkoop.”

Een hogere transfersom zal lastig worden. “Als ze acht miljoen gaan vragen aan Feyenoord wordt het moeilijk. Net als voor AZ, dat eveneens vergaande belangstelling had”, zegt hij daarover. “Dat weet Heerenveen ook, omdat ze de bedragen niet kregen. Daarom is hij afgelopen zomer niet weggegaan. Maar nu moet hij weg en dat weten ze ook.”

Van Kooperen gaat verder: Daarom wil Heerenveen meewerken aan een transfer. Maar voor hoeveel? Ik denk: hoe hoger het bedrag, hoe lager de doorverkoop. En omgekeerd. AZ zat afgelopen zomer rond de vijf miljoen en twintig procent doorverkoop. Dat heeft Heerenveen niet gedaan, omdat ze niemand konden halen. Dat argument gaat niet meer op: nu weten ze het op tijd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *