FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Gernot Trauner staat symbool voor het Feyenoord van nu’

Arne Slot krijgt momenteel alle lof voor de prestaties die Feyenoord op de mat ligt, maar het is natuurlijk niet alleen zijn verdienste. Zo staat het spel van mandekker Gernot Trauner symbool voor de opmars van de Rotterdammers. Dat stelt Martijn Krabbendam in gesprek met Voetbal International.

De Oostenrijker kwam afgelopen zomer over van LASK Linz. Hoewel het in het begin van het seizoen de vraag was of Trauner het niveau van Feyenoord aankon, ontwikkelde hij zichzelf de afgelopen maanden tot de absolute leider van de defensie van de Rotterdammers. Niet alleen bleek hij in verdedigend opzicht zijn mannetje te kunnen staan, ook voetballend toonde hij zijn kwaliteiten aan.

Het verbaast de journalist niets. “Trauner is er nog maar net, maar ik vind dat hij symbool staat voor het Feyenoord van nu”, zo stelt Krabbendam. “Hij is een speler zonder opsmuk die gewoon zijn werk doet. Hij heeft een perfecte timing van vooruit durven verdedigen. Trauner speelt sober, maar heel goed. Hij kan goed verdedigen en raakt in balbezit niet in paniek.”

Volgens Krabbendam is Trauner de perfecte verdediger voor Slot. De oefenmeester heeft de wens om als team vooruit te verdedigen. Waar het afgelopen seizoen met Eric Botteghin en Marcos Senesi vaak verkeerd ging, ziet de journalist dat dit met Trauner een ander verhaal is. De verdediger is van nature gewend om het spel van Slot toe te passen en lijkt daarom geen aanpassingstijd nodig te hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *