‘Christian Gyan op 43-jarige leeftijd overleden’

Bonaventure Kalou heeft op Instagram melding gemaakt dat zijn oud-ploegmaat Christian Gyan is overleden. De 43-jarige oud-Feyenoorder was al een geruime tijd ziek.

Gyan stond tussen 1997 en 2007 onder contract bij Feyenoord en speelde 93 officiële wedstrijden voor de Stadionclub, die hem ook verhuurde aan stadgenoot Excelsior. Tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 speelde hij negentig minuten mee tegen Borussia Dortmund.

Na zijn carrière ging Gyan in de Rotterdamse haven werken en kreeg hij financiële problemen. Schrijver Michel van Egmond publiceerde een boek over hem en Gyan leek aan de beterende hand. Eind november kwam echter het nieuws door dat hij ongeneeslijk ziek was en dat Feyenoord al bezig was met het voorbereiden van een ‘waardig afscheid’. De oud-verdediger zelf reageerde al snel en benadrukte dat het naar omstandigheden goed met hem ging.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *