FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Naoufal Bannis verlengt én verlaat Feyenoord direct

Naoufal Bannis heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2024. En hij verkast direct op huurbasis naar NAC Breda om daar de tweede seizoenshelft af te maken. “Een prima zet voor hem en voor ons”, vindt technisch directeur Frank Arnesen.

“Naoufal heeft bij Feyenoord 1 twee uitstekende voetballers voor zich in de spitspositie, waardoor hij betrekkelijk weinig aan spelen toekomt. Bij NAC dienen zich op dat vlak meer mogelijkheden aan. Gelet op zijn talent en arbeidsethos verwachten we dat Naoufal die kansen zonder meer gaat grijpen en de komende maanden verder zal groeien als speler.”

Namens NAC reageert trainer Edwin de Graaf, die als jeugdcoach van Feyenoord samen heeft gewerkt met Bannis: “We waren nadrukkelijk opzoek naar een spits. Met de komst van Nauofal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren.”

Ook directeur Eric Hellemons is content. “We zijn blij dat we de spitsfunctie nu hebben kunnen vervullen met Naoufal Bannis. Hij is het type spits dat we nog misten binnen de selectie. We gaan nu alles op alles zetten om hem vrijdag al speelgerechtigd te hebben.” De negentienjarige Marokkaan moet in De Kuip onder meer Bryan Linssen en Cyriel Dessers voor zich dulden. Dit seizoen speelde Bannis pas veertien minuten mee in de Eredivisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *