FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nieuwe Feyenoorder is een ‘mix van Messi, Robben en Berghuis’

Feyenoord heeft met het aantrekken van Patrik Walemark in potentie een topspeler in huis gehaald. En zo wordt hij ook gezien door zijn nieuwe werkgever. De Rotterdammers leggen maar liefst vier miljoen euro voor hem neer.

In zijn thuisland werd de talentvolle aanvaller de laatste maanden veelvuldig vergeleken met Lionel Messi en Arjen Robben, twee topspelers van wie Walemark vleugjes in zijn spel heeft. Volgens technisch directeur Frank Arnesen is hij ook een type-Steven Berghuis.

“Patrik heeft een goede techniek in dat verfijnde linkerbeen”, aldus Arnesen tegen Voetbal International over de van BK Häcken overgenomen aanvaller. “Hij is een stilist. Voor ons is dat belangrijk, want ga even na: we hadden nog geen linksbenige spelers voorin, hè. Bovendien kan hij ook als nummer 10 uit de voeten. Het zorgt ervoor dat we voorin meer mogelijkheden gaan krijgen.”

Arnesen onderstreept naar eigen zeggen met de komst van Walemark de visie die de club sinds korte tijd hanteert. “Net zoals Cole Bassett past hij in het profiel en beleid dat we nu voeren: jonge, talentvolle spelers die zich kunnen door ontwikkelen, het team beter maken en ook nog eens waarde vertegenwoordigen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *