FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jan Boskamp was bijna trainer van Vitesse: ‘Ik wilde graag’

Tegenwoordig is Jan Boskamp een voetbalanalist maar voorheen was hij een fanatiek trainer. Zo heeft hij ook de kans gekregen om in de Eredivisie te werken. Alleen kwam het nooit tot een akkoord. In 2006 was ‘Bossie’ bijna trainer van Vitesse geworden.

Toenmalig directeur Jan Streuer wilde Boskamp weghalen bij het Engelse Stoke City, toen er een opvolger voor Edward Sturing gevonden moest worden. De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal blokkeerde echter de deal.

“Ik mocht niet naar Vitesse. Ik had een Belgisch diploma, en dat was niet goed genoeg”, vertelt Boskamp in de Sjotcast, de voetbalpodcast van het Belgische medium Het Nieuwsblad. “Ik was al helemaal rond en had dat écht graag willen doen. Echt heel graag.”

Dat Boskamp later niet alsnog eens aan de slag ging in Nederland is ‘de fout van zijn kinderen’, lacht hij. “Dat is hun fout. Die bleven in België dus wij bleven ook! Zij hadden inmiddels een vrouwtje ontmoet, en kinderen. Dus die gingen niet meer weg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *