FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nicolai Jörgensen ontving bedreigingen: ‘Had grote impact op mij’

Nicolai Jorgensen heeft het na zijn gemiste penalty op het WK van 2018 zwaar te verduren gehad. De voormalig spits van Feyenoord kreeg namelijk de nodige bedreigingen te verduren. Dit laat hij weten in gesprek met het medium TV3.

Jörgensen was destijds één van de drie Deense spelers die miste in de penaltyserie tegen Kroatië in de achtste finale van het WK, waardoor uitschakeling volgde. Het werd hem door supporters van Denemarken zwaar aangerekend en hij ontving zelfs bedreigingen. “Ik denk dat het een grote impact heeft gehad op mij als persoon en op mijn plezier in het voetbal”, zegt hij. “Door zoveel mensen te worden bekritiseerd is moeilijk. Toen het gebeurde, was ik daar niet goed op voorbereid.”

“Pas kort geleden heb ik het echt kunnen uitspreken en de moed gevonden om mijn gevoelens te uiten aan iemand”, vervolgt de 31-jarige aanvaller, die in januari terugkeerde bij zijn oude club FC Kopenhagen. “Het maakte niet uit tegen wie, het was een enorme opluchting. Ik had nooit gedacht dat het zo’n groot deel van mijn lichaam vulde. Maar dat deed het wel, want ik voelde me ontspannen en ontdaan van spanningen nadat ik het had verteld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *