FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Salariskosten Eredivisie ondanks coronacrisis gestegen

De clubs uit de Eredivisie hebben gemiddeld acht procent meer geld uitgegeven aan lonnkosten dan voor de Coronacrisis. Dat is de conclusie die Voetbal Internationa trekt na een rapport van de UEFA. Daarin worden de loonkosten van alle Europese competities met elkaar vergeleken.

In Europa stegen de salarisuitgaven gedurende de coronacrisis gemiddeld met vijf procent, waarmee de stijging in Nederland dus hoger is dan gemiddeld. Dat is bijzonder, zo stelde het voetbalmedium. ‘De hogere uitgaven aan salarissen is opvallend te noemen, omdat clubs de laatste jaren vaak de noodklok luidden. Door de lege stadions en de ingezakte transfermarkt zijn de inkomsten flink gedaald. Doordat de lonen desondanks groeiden, is het risico op netto verliezen gestegen.’

Niet geheel verrassend zijn de salarissen bij Ajax het hoogst. De Amsterdammers geven in totaal 95 miljoen euro uit aan salarissen en hebben een salarisplafond van rond de vijf miljoen euro. ‘Bij PSV kan de beloning met een tekengeldconstructie oplopen tot drie miljoen.’ De club die het minst aan salarissen betaalt, is RKC. ‘De Waalwijkers hebben een salarisbudget van 3,6 miljoen en de beste spelers verdienen daar ongeveer anderhalve ton.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *