FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Stefan de Vrij krijgt bijna vijf miljoen euro toegewezen

Stefan de Vrij heeft een bedrag van 4,7 miljoen euro toegewezen gekregen van het spelersmakelaarkantoor SEG. Dit heeft de rechtbank vandaag bepaald.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “De Vrij was jarenlang begeleid door SEG, dat niet namens hem maar alleen namens de club Internationale handelde op het moment dat de speler transfervrij werd getransfereerd van Lazio Roma naar Inter.” Daarbij werd hij naar eigen zeggen ‘bedonderd’, zijn claim bedroeg bijna tien miljoen euro. De Vrij krijgt dus de helft daarvan.

De Vrij spande de rechtszaak aan tegen SEG vanwege zijn overstap in de zomer van 2018 van Lazio Roma naar Internazionale. De centrumverdediger zegt destijds benadeeld te zijn in de onderhandelingen tussen beide clubs en zijn voormalig management SEG. De Inter-verdediger kreeg naar eigen zeggen een veel hoger salaris aangeboden door zijn huidige werkgever, maar hij kreeg uiteindelijk slechts 37,5 miljoen euro bruto voor de duur van vijf jaar.

De Oranje-international voelt zich dan ook belazerd door SEG, dat ook nog eens een provisiesom van 7,5 miljoen kreeg voor de contractonderhandelingen. Daar kwam de Vrij pas in een later stadium achter, waarna de verdediger in conclaaf kwam met SEG. De Vrij wilde dan ook compensatie zien voor het misgelopen salaris, maar daar ging SEG niet mee akkoord. Vervolgens spande de Vrij een rechtszaak aan om alsnog het misgelopen geld op te eisen. Daarbij ging de Vrij uit van een bedrag van pakweg tien miljoen euro. Volgen SEG heeft het puur in het belang gehandeld van Inter en niet voor de Vrij en was de voetballer daarvan op de hoogte. De rechtbank oordeelde vandaag dus anders.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *