FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Tyrell Malacia kan volgend jaar voor veel geld worden verkocht’

Tyrell Malacia kent een uitstekende ontwikkeling bij Feyenoord en is klaar voor de volgende stap. Dit is de mening van oud-spelers Ruud Heus en Giovanni van Bronckhorst. Ze denken dat de verdediger van Feyenoord een mooie volgende stap kan gaan maken.

Afgelopen zomer was Club Brugge in de race voor de 22-jarige Malacia, maar de Belgische topclub is inmiddels kansloos. Clubs van een ‘groter kaliber’ volgen de Oranje-international aandachtig, bevestigt zaakwaarnemer Ali Dursun aan Voetbal International.

Van Bronckhorst acht Malacia rijp voor een stap hogerop. “Als je zo tegen Duitsland kan spelen, kan je natuurlijk een hoger niveau aan”, zegt hij tegen VI. De voormalig Feyenoord-trainer ziet Malacia een soortgelijke route als hemzelf afleggen bij Feyenoord. “Hij zit nu al lang bij Feyenoord, op een gegeven moment voel je dat de tijd rijp is. Dan ga je op een hoger niveau spelen met betere medespelers en pik je zelf aan op dat niveau. Zo deed hij het al bij het Nederlands elftal. Dus als je mij vraagt of Tyrell klaar is voor een stap hogerop, zeg ik: honderd procent.”

Ook Heus twijfelt niet aan Malacia. “Ik vind Daley Blind aan de bal fantastisch, maar verdedigend wordt-ie steeds weggelopen. Daarom zeg ik dat Tyrell Malacia de toekomst is, samen met Owen Wijndal van AZ. Zij zijn gewoon de linkervleugelverdedigers voor de komende jaren in Nederland. Het liefst zie ik ‘m nog een jaar bij Feyenoord, dat-ie dan het WK speelt en vervolgens voor veel geld wordt verkocht. Voor hem en de club beter. Feyenoord kan het geld goed gebruiken en Tyrell is dan toe aan een niveau hoger dan Feyenoord. Want dat kan-ie aan. Hij is het goudmijntje van Feyenoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *