FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot over C-League: ‘Ik begrijp wel dat er laatdunkend over werd gedaan’

Feyenoord speelt volgende week in de finale van de Conference League tegen AS Roma. En daar is de trainer uitermate trots op. Hij is het niet eens met de twijfels over het derde clubtoernooi van Europa, al snapt hij dat wel enigszins.

“In het begin zaten er niet alleen sterke ploegen in de Conference League. Ik begrijp dat mensen zich in de beginfase wat laatdunkend hebben uitgelaten over het niveau”, steekt Slot van wal in gesprek met Feyenoord TV. “Maar als je het op ons betrekt, dan zie je in de groepsfase dat we tegen twee huidige kampioenen en de nummer vijf van de Bundesliga moesten spelen”, doelt hij op Slavia Praag, Maccabi Haifa en Union Berlin. “Dan is dat een heel knappe prestatie, zeker gezien de recente geschiedenis van Feyenoord waarin überhaupt geen uitwedstrijd werd gewonnen en onze beginsituatie.”

Feyenoord begon aan een Europese zegetocht die heeft geleid tot de finale in Tirana van volgende week. “Dat had niemand kunnen verwachten, maar dat wil niet zeggen dat we tevreden zijn.” Alleen het AS Roma van José Mourinho kan in de finale nog roet in het eten gooien. “Je ziet de hand van Mourinho terug”, analyseert hij de Italiaanse opponent. “Ze zijn moeilijk te verslaan, zeker in wedstrijden waar ze naartoe leven. Dat doen ze nadrukkelijk in de knock-outfase van de Conference League. Het is ontzettend knap – als je naar de trainer kijkt – dat hij het óók bij Roma voor elkaar krijgt om ze een Europese finale te laten spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *