FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Van Gaal wil dat Wijnaldum vertrekt bij Paris Saint-Germain’

Bondscoach Louis van Gaal wil Georginio Wijnaldum overtuigen om Paris Saint-Germain deze zomer te verlaten. Deze conclusie trekt voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos.

“De beslissing van Van Gaal houdt de spelers wel bezig”, stelt De Mos in gesprek met Voetbal International. “Wijnaldum is natuurlijk een van de jongens die goed in de groep ligt en heel goed gepresteerd heeft. Met Memphis Depay heeft hij een klik. Dat is niet prettig voor Van Gaal, dat Memphis in het openbaar zegt dat hij het niet begrijpt.”

De voormalig voetbaltrainer legt uit: “Dan krijg je verdeeldheid in je groep. Dat had Van Gaal kunnen voorkomen door Wijnaldum gewoon te selecteren. Je hoeft hem niet op te stellen. Die komt nog wel terug.” De Mos vervolgt: “Ik denk dat Van Gaal Wijnaldum niet selecteert om hem te dwingen deze zomer naar een andere club te gaan. Zoiets heeft hij altijd willen creëren, dat heeft hij met Sneijder ook gedaan.”

“Die kwam nog gemotiveerder terug dan hij misschien al was. Timber, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo zijn al zo ver dat je daar niet meer omheen kunt. Dat zijn nu al spelers van de buitencategorie. Al die strakke regeltjes kun je niet handhaven, anders blijf je vergelijken. Hij moet het gewoon nemen op wat hij ziet bij het Nederlands elftal”, aldus De Mos.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *