FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax, PSV en Feyenoord lijnrecht tegenover andere clubs’

De rivaliteit tussen Ajax, PSV en Feyenoord is groot te noemen maar wat betreft de invoering van de NL League heeft het trio elkaar gevonden. Ze zijn tegen de invoering van een nieuw competitiebestuur.

Op dit moment kan de KNVB nog autonoom beslissen over competitiezaken, maar bij een dergelijke opzet hebben clubs meer in de melk te brokkelen. Voetbal International noemt thema’s als het speelschema, het verplaatsen van wedstrijden en de promotie- en degradatieregeling als voorbeeld. De directeuren van de KNVB (Marianne van Leeuwen), de Eredivisie CV (Jan de Jong) en Coöperatie Eerste Divisie (Marc Boele) moeten zitting nemen.

VI schrijft: “Het voorstel werd vorige week tijdens de algemene vergadering van de KNVB met een grote meerderheid aangenomen, maar uitgerekend Ajax, Feyenoord en PSV stemden tegen. Zij stellen dat Jan de Jong een soort vetorecht krijgt. Voorbeeld: stel dat de KNVB vanwege een coronagolf de Eredivisie wil uitstellen, dan moet Jan de Jong instemming geven. De topclubs vinden het niet verstandig om hem deze invloed te geven, omdat de laatste jaren is gebleken dat de belangen van de clubs die hij vertegenwoordigt enorm uiteenlopen.”

De Eredivisie-top vreest ‘een politiek spel met beïnvloeding’ en ook de constructie qua governance zorgt voor onvrede. Ajax en Feyenoord zijn al langer tegen, mede omdat zij macht én geld inleveren. VI wijst erop dat ook PSV zich tegen het plan keerde. “Voormalig directeur Toon Gerbrands is een van de architecten van de NL League, maar zijn opvolger Marcel Brands gaf vorige week geen groen licht toen via de invoering van het competitiebestuur de eerste formele stap op weg naar de NL League genomen moest worden. Daardoor lijkt het erop dat Ajax en Feyenoord er een bondgenoot bij hebben gekregen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *