FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

WTF! ‘Journalisten maken nieuwe Feyenoorder uit voor nazi’

De Poolse middenvelder Sebastian Szymanski zet zijn loopbaan voort bij Feyenoord. Een mooie zet van de Rotterdammers want hij had de clubs voor het uitkiezen. Volgens de Poolse journalisten Sebastian Staszewski en Pawel Smolinski zijn ze in Rusland echter niet te spreken over het gedrag van de 23-jarige aanvallende middenvelder.

Feyenoord huurt Szymanski van Dinamo Moskou, maar beschikt ook over een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro. “Szymanski gaat in ieder geval niet meer terug. Hij heeft al zijn spullen daar weggehaald en heeft zijn appartement al opgezegd”, zegt Staszewski tegen RTV Rijnmond. Volgens Smolinski wordt dit hem kwalijk genomen in Rusland. “Het was heel duidelijk dat hij weg wilde uit Moskou. Om principiële redenen, vanwege de band tussen Polen en Oekraïne.”

Szymanski trainde al mee bij het tweede elftal van Legia Warschau, zijn oude club. “In Rusland schijnt hij nu veel genoemd te worden door Russische journalisten die hem afschilderen als een nazi omdat hij vanwege de oorlog uit Rusland vertrekt. Het is behoorlijk heftig allemaal.”

Szymanski hoopt zich bij Feyenoord op zijn sportieve ontwikkeling te kunnen richten. “Hij had ook interesse van clubs als Sevilla, teams uit Engeland en Hertha BSC maar hij kiest nu voor Feyenoord. Dat was best een verrassing voor ons”, aldus Staszewski. “Vanuit zijn management begrijp ik dat dit een hele bewuste keuze is. Één of twee seizoenen het bij Feyenoord laten zien en dan de stap naar één van de Europese topcompetities maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *